Contactgegevens

Per 8 oktober 2016 is ons nieuwe adres:

     Stichting De Stampertjes
     Boslaan 16
     2061 VJ Bloemendaal
  • Telefoon:023-5274651
  • Mobiel:06-17628902
  • Website:www.destampertjes.nl
  • E-mail:info@destampertjes.nl
  • Bankrekeningnummer:
  • NL96INGB0007582528
  •  
  •  

 


 
      

 

Ervaringen

Ervaringen van ouders

Voor ons was De Stampertjes een hele fijne plek om onze zoon naar toe te brengen. Het sprak ons enorm aan dat De Stampertjes er was om de ouders te ontlasten: deze keer ging het om ons. Zeker toen onze zoon nog maar klein was liepen wij op ons tandvlees. De vele ziekenhuis bezoeken maar ook de onzekerheid kostten ons veel energie. Het was zo fijn dat we hem even naar een plek konden brengen waar goed op hem gelet werd. Waar kundige mensen werkten, waar ook andere kinderen kwamen. Een plek waar we hem met een gerust hart achter konden laten. Het voelde of we hem naar een vriendje brachten om te spelen.

Als ik onze zoon bracht was er altijd tijd voor een kopje koffie en kon ik vrij vertellen. Over de leuke dingen maar ook over de moeilijke dingen, over de onzekerheden en de angsten. Het was fijn om dan de andere ouders te treffen en ervaringen met hen te delen.

Het viel ons zwaar dat onze zoon uiteindelijk De Stampertjes moest verlaten. We hebben ons altijd zo welkom gevoeld.

                                              -------------

Onze zoon is na een voorspoedige zwangerschap en bevalling geboren. Al snel bleek echter dat hij zich niet volgens het boekje ontwikkelde. Hij had problemen met zijn voeding en maakte onvoldoende contact met ons. Hij kwam terecht bij een kinderfysiotherapeut en onder behandeling van een kinderarts.

 Na zes maanden werd er een MRI gemaakt waaruit bleek dat hij een forse hersenbeschadiging heeft met een motorische en verstandelijke handicap ten gevolge. Een onzekere tijd brak aan. Op het reguliere kinderdagverblijf kon hij niet langer blijven. Hij werd daar te onrustig en spuugde veel.

 In onze zoektocht naar opvang kwamen wij bij De Stampertjes terecht. Onze zoon heeft uiteindelijk anderhalf jaar lang elke vrijdag bij De Stampertjes doorgebracht. Hij had het daar enorm naar zijn zin en het gaf ons de mogelijkheid om tijd door te brengen met onze andere twee kinderen of om gewoon een boodschap te doen. Alle vrijwilligers waren ontzettend lief voor hem, stimuleerden hem bij het spelen en niets was teveel voor hen.

Ook voor ons als ouders waren De Stampertjes een fijne plek om te komen, andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De vrijwilligers zorgden ervoor dat wij ons altijd welkom voelden. Wat wij ook heel prettig vonden is de deskundigheid van de vrijwilligers. Onze zoon krijgt sondevoeding en heeft epilepsie, maar ondanks dat hebben wij hem steeds met een gerust hart bij De Stampertjes gebracht. Inmiddels zit hij op de mytylschool en komt hij niet meer bij De Stampertjes, maar we missen de gezelligheid van De Stampertjes wel. Onze zoon is en blijft een Stampertje!

 

Ervaringen van vrijwilligers

Ik merkte dat ik toch niet voor huisvrouw in de wieg ben gelegd.  Het leek tijd om eens te kijken of ik niet iets naast het huishouden en de zorg voor Jelle kon doen.

Jelle is tot zijn vierde naar De Stampertjes geweest. Als ouder heb ik dat als een hele fijne plek ervaren. Het gaf mijn de mogelijkheid om “op adem” te komen, om weer op te laden. En dat gun ik andere ouders van (jong) gehandicapte kinderen ook. Dus eigenlijk leek het als vanzelfsprekend om eens te informeren of ik iets voor De Stampertjes kon betekenen.

Nu ik dit schrijf werk ik ruim 2 jaar als vrijwilliger bij De Stampertjes en ik heb er geen moment spijt van gehad. De kinderen zijn stuk voor stuk leuke kinderen. We maken veel plezier met ze en het is zo bijzonder om te zien hoe je de kinderen ziet groeien.

Maar als ouders laten blijken dat ze blij en tevreden zijn met het plekje voor hun kind word ik helemaal blij. Uiteindelijk doen we het voor de ouders. En het is voor mij zo herkenbaar.

Dus eigenlijk heeft De Stampertjes mij alleen maar energie gegeven. Zowel als ouder maar nu ook als vrijwilliger!

Liesbeth

                                              ---------------                  

Ik ben in september 2011 bij De Stampertjes als ondersteunende vrijwilliger begonnen. Omdat ik op dat moment geen werk had maar wel veel vrije tijd, leek mij een voor de hand liggend idee.

Mijn ervaring bij De Stampertjes is heel bijzonder: ik ben geen moeder, heb ook nooit met kinderen gewerkt en ook geen opleiding wat die functie betreft. Aanvankelijk was het voor mij heel indrukwekkend om alle kinderen met verschillende problemen en bijzondere, soms afwijkende situaties mee te maken.

Iedere dag (als ik aan de beurt ben) is mijn werk bij De Stampertjes een uitdaging om het beste uit mijzelf te halen. Samen met mijn collega's (de beroepskrachten) en de ouders, heb ik heel veel geleerd en nog steeds.En samen ook doen we geweldig team-werk om iedere keer op de beste manier onze taak te verwezenlijken. Ik realiseer mij ook over de kleine maar belangrijke hulp, die we aan de ouders verlenen als kleine organisatie.

Werken bij De Stampertjes doe ik gewoon met een plezierig gevoel, maar ook met een gevoel van verantwoordelijkheid over wat ik de maatschappij als vrijwilliger geven wil. Dus, ik nodig mensen die dit gevoel willen delen als vrijwilliger of donateur uit, gewoon aanmelden! Voor de kinderen en voor de ouders!

Bedankt aan de De Stampertjes!

Rosita